Sport

Nipte nederlaag De Postertoren tegen Venlo


In alweer de zesde wedstrijd van het seizoen moest schaakvereniging De Postertoren in thuishonk De Sjmeed aantreden tegen de collega's uit Venlo. De mannen uit Roerdalen verschenen gemotiveerd aan de start, vastbesloten om hun huid tegen de nummer twee van de ranglijst zo duur mogelijk te verkopen. Teamcaptain Peter Jongen had een fantasie-opstelling de wei ingestuurd met debutanten Dieter Küsters en Jo Kornips, die beloond werden voor een trouw seizoen op de reservebank. Toen om stipt één uur het supportersrumoer was verstomd konden de klokken worden ingedrukt.

Na verdienstelijke remises van Rob Haarsma en Wim de Louw op de borden één en vier, wist Thieu van Pol op het zesde bord het volle punt binnen te slepen en stond De Postertoren zowaar op voorsprong: 2-1.
Venlo was nu echter warm gedraaid, en toen Jo Kornips en Dieter Küsters op de borden twee en drie hun stellingen zagen vallen keerde het tij. Peter Jongen probeerde op het vijfde bord nog tot winst te komen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een remise. Eindstand zodoende 2½-3½, een eervolle nederlaag.
Met deze nederlaag staat vast dat De Postertoren als laatste zal eindigen en zal degraderen naar de 2e klasse. Laatste wedstrijd is op 19 mei in Helden tegen het team van Blerick.
|Doorsturen