Sport

De Postertoren onderuit in Horst


In de vijfde ronde van het seizoen in de 1e klasse A LiSB moest De Postertoren op zondag 24 maart in Horst aantreden tegen de gelijknamige club. Een overwinning, die moest er komen om degradatie nog te ontlopen en tegen het sterke Horst was dat een lastige maar niet onmogelijke opgave. Vorig jaar was er immers gelijk gespeeld tegen Horst. Vol goede moed en met de wijze lessen van recente trainingen in het achterhoofd, werd dan ook aan de lange reis naar Horst begonnen.
De tegenstander had echter ook de uitslag van vorig jaar nog in gedachten en had zijn sterkste team opgeroepen, vastbesloten om zich niet de kaas van het brood te laten eten.
Stipt om één uur werd afgetrapt en weldra werd er volop strijd op de borden geleverd, dartelden lopers en paarden over de velden en zetten koning en dame hun beste beentjes voor. Ofschoon enkele partijen tot op het laatst ongewis bleven, moesten de mannen uit Roerdalen uiteindelijk echter toch een bittere nederlaag slikken. Thieu van Pol, Peter Jongen, Ad Hermus, Wim de Louw en debutant Dieter Küsters moesten allen capituleren terwijl alleen Rob Haarsma met een solide zege op het eerste bord de eer wist te redden.
Analyserend werd vastgesteld dat tegenstander Horst te sterk was en dat de 1e klasse toch wel erg zwaar is voor een kleine vereniging als De Postertoren, al is met nog twee wedstrijden resterend in theorie nog alles mogelijk. In die twee wedstrijden zullen de mannen uit Roerdalen hun huid zo duur mogelijk verkopen. De tegenstanders zijn gewaarschuwd!
Eerstvolgende wedstrijd is op 14 april thuis, in café De Sjmeed in Herkenbosch, tegen Venlo. Ook voor deze wedstrijd zijn nog enkele kaarten beschikbaar.
|Doorsturen