Sport

De Postertoren onderuit in derby


In de vierde ronde van het seizoen moesten de mannen van De Postertoren op 17 februari aantreden tegen het eerste team van SV 't Pionneke uit Roermond, koploper in de 1e klasse A. Een moeilijke opgave voor de hekkensluiter uit Roerdalen, temeer omdat de mannen uit Roermond dit jaar hun zinnen hebben gezet op het kampioenschap met promotie naar de Hoofdklasse en daarvoor een sterk team hebben samengesteld dat tot nu toe nog geen punt heeft verspeeld.

Onder het genot van een voorzichtig lentezonnetje en onder het toeziend oog van trouwe supporters werd stipt om één uur afgetrapt in het gezellige thuishonk, café De Sjmeed in Herkenbosch. Om opperste concentratie te waarborgen was besloten dat er voor deze gelegenheid geen toeters en ratelaars werden toegestaan en werd de wedstrijd in serene rust afgewikkeld.
Ofschoon de eerste partij nog op remise uitdraaide (mooie prestatie van Rob Haarsma op bord 1) werd allengs het grote krachtsverschil duidelijk en werden de stellingen van de thuisspelers langzaam maar zeker gesloopt. Uiteindelijk kon ook Peter Jongen op bord 5 met een remise tevreden terug kijken, maar moesten Ad Hermus, Toon Kruijtzer, Wim de Louw en Thieu van Pol op de andere borden hun meerdere erkennen in de tegenstander.

Eindstand 1-5 zodoende, een nederlaag die niet onverwacht maar toch ongelegen komt nu mededegradatiekandidaat Blerick wel wist te winnen.
Volgende wedstrijd is op 24 maart in Horst. De Postertoren heeft besloten zich voor die wedstrijd voor te bereiden middels een trainingskamp op hoogte en met ondersteuning van een mental coach. Succes gegarandeerd!
|Doorsturen